Életed legkülönlegesebb ruhapróbája

Csipke. Szatén. Puhatüll. Mikádó. Gyöngy. Strassz.... Azt hiszem mindannyian sejtjük mi az, ami ezeket a szavakat összeköti. Igen, a menyasszonyi ruha. Bátran mondhatom, az esküvő legszebb eleme, amivel felkerül az i-re a pont. De hogy is válassz? Hogy zajlik egy ruhapróba? Hogy megtudd, tarts velem egy kis virtuális öltöztetésre.


Elvárásokkal, izgalmakkal indul egy ilyen nap. Az örömanyákból, barátnőkből, esküvőszervezőből kis csapat verbuválódik. Egy hangulatos kávézóban találkozunk, ismerkedünk. Mindenki meg van először illetődve. Érezni az igalmat a levegőben. A csapat minden tagja kérdéseket tesz fel. "Vajon melyik ruha lesz az igazi? Megtalálom majd?" - kérdezik a menyasszonyok. Mi pedig mindig széles mosollyal bólogatunk.


​​

A kávénk elfogyasztása után komoly tervvel indulunk neki Budapest legigényesebb szalonjainak. Mindehova előre időpontot foglalunk ugyanarra a napra, hogy ne kelljen 10x szabadságot kivenni. Elég egyszer, egy igazi csajos napra ellógni a mindennapokból.


Megérkezve, a szalonokban a "zsűri" helyett foglal, mi pedig a Menyasszonyunkkal kiválasztjuk a ruhákat, amelyeket érdemes lenne felpróbálnia. Hiszen csakis akkor tudunk igazán jól dönteni, ha minden típusú ruha felpróbálásra kerül. Sokan el sem tudja képzelni magukat egy sellő fazonban, mégis végül az lesz a befutó. Vagy pont fordítva: a lehető legkisebb szoknyára vágyva, végül egy hercegnős, nagy szoknyás menyasszonyi ruhát foglalunk le. Ugye, milyen érdekes?

Ha megvannak az esélyes rucik, lehet öltözni. És ekkor eljön a várva várt pillanat, mikor a próbafülke mögött eltűnnek a hétköznapok és Menyasszonyunk fehér ruhás hercegnőként lép elő. Az anyuka könnyeit törölgeti, a barátnők minden szögből fotóznak. Majd szavazunk. Sorban. Mindenki 1-10-ig pontozhat. A véleményezést követően jöhet a következő ruha.


Reggel még csak sejtjük, melyik szalonban találjuk meg azt a bizonyos ruhát, de amikor megtaláljuk, mindenki tudja, megvan a tökéletes befutó. Ez az. A menyasszony arcán mérhetetlen boldogság ül, az egész lénye ragyog, keretet foglal köré a ruha amiben ő az ék.